Praktijkregels

Tarieven

Wij zijn geconventioneerde artsen. Dit wil zeggen dat we toegetreden zijn tot het akkoord tussen artsen en ziekenfondsen en dat we de afgesproken tarieven voor huisartsen aanrekenen.

De bedragen die het vaakst gebruikt worden zijn:

  • Raadpleging voor 18u: €30
  • Raadpleging na 18u: €35
  • Huisbezoek: €43

Als er technische onderzoeken of therapieën gebeuren (vb. ECG laten nemen, hechten van een wonde, wratjes laten vriezen) komen daar afgesproken supplementen bij, die ook grotendeels worden terugbetaald door uw ziekenfonds.

Betalen kan met payconiq en cash.

Consultaties

De consultaties zijn altijd op afspraak. U kan een afspraak online of telefonisch vastleggen. Er dient zoveel mogelijk gebeld te worden in de voormiddag. Indien u met verschillende personen wenst langs te komen, boekt u een afspraak per persoon. Zo hebben we voldoende tijd om iedereen goede zorg te bieden.

Kom op tijd. Als u dreigt te laat te komen, geef ons een seintje. Als u onverwacht niet kan komen, annuleer dan tijdig uw afspraak zodat wij anderen de kans kunnen geven op dat moment langs te komen. Omwille van de corona-pandemie, vragen wij u stipt op tijd te komen en ook niet meer dan 5 minuten voor aanvang van het consult binnen te komen. Dit om besmettingen binnen onze praktijk te voorkomen.

Breng uw eID en de kidsID of ISI+ kaart voor uw kinderen altijd mee op raadpleging, die hebben wij nodig om uw medisch dossier te raadplegen en up-to-date te houden.

Huisbezoeken

Binnen de praktijk zijn de omstandigheden voor onderzoek en behandeling ideaal. Daarom raden wij u aan om indien mogelijk op consultatie te komen. Op de raadpleging wordt u sneller en efficiënter geholpen.

Huisbezoeken kunnen enkel telefonisch aangevraagd worden (via tel  054 41 07 20) voor 11.00 uur ’s morgens.

Wanneer u de dokter van uw keuze vraagt langs te komen, laten wij u weten wanneer deze ter beschikking is. Bij een dringend huisbezoek kan u niet kiezen welke dokter langskomt.

Voorschriften

Wij schrijven genoeg medicatie voor tot de volgende controle. Maak gerust een lijstje met de medicatie die u nodig hebt, zodat u zeker bent dat er niets vergeten wordt.

Medicatievoorschriften kunnen niet telefonisch aangevraagd worden of door andere personen tijdens hun consultatie gevraagd worden

Wij vragen u ook niet bij de apotheker te gaan zonder voorschriften.

Het is  belangrijk dat we op tijd controleren of u uw medicatie op een veilige manier verder kan nemen en of de dosis eventueel moet aangepast worden.

We beschikken ook best over uw identiteitskaart wanneer we voorschriften maken.

Attesten en formulieren

Voor het invullen van formulieren is informatie en tijd nodig. Daarom kom je hiervoor best op raadpleging.

Verzekeringspapieren zijn vaak echt uitgebreid: je laat best op voorhand weten wanneer het om verzekeringsdocumenten gaat, dan voorzien wij een moment waarop we voldoende tijd hebben om de formulieren te overlopen en de nodige onderzoeken te doen.

Een arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.

Houd er rekening mee dat artsen geen andere datum op attesten mogen schrijven dan de datum waarop het attest opgemaakt is in het medisch dossier. Dit wordt gecontroleerd vanuit de overheid.
Dit geldt OOK voor voorschriften voor logopedisten, kinesisten, verpleegkundigen, ziektebriefjes,….

Info bel-uur

Gelieve het telefoongesprek kort te houden. Indien u uitgebreide informatie wil, maak dan een afspraak.

Deze uren kunnen wijzigen als er een dokter afwezig of in verlof is.

Dr. Du Ville Marijke  Dr. Van Maldergem Fien
 Maandag  12u-12u30 18u-18u30
 Dinsdag 18u-18u30 12u-12u30
 Woensdag 18u-18u30  12u-12u30
 Donderdag /  /
 Vrijdag  12u-12u30  18u-18u30